Makrocert, işletmelerin kalite, çevre ve iş güvenliği standartlarını en üst seviyeye taşımak için ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, ISO 27001 gibi sistem belgelendirmelerinin yanı sıra, Makineer için 2006/42/AT Makine Emniyet Yönetmeliği, 2016/426/AB Gaz Yakan Cihazlar Yönetmeliği, 2014/35/AB Belirli Gerilim Sınırları İçerisinde Çalışan Ekipmanlar (LVD Yönetmeliği), 2014/30/AB Elektro Manyetik Uyumluluk gibi kritik alanlarda da CE İşaretlemesi ve CE Belgelendirilmesinde kapsamlı çözümler sunuyor. Makrocert, Her projeye özgün bir yaklaşımla, sadece belge vermekle kalmıyor, aynı zamanda işletmelerin sürdürülebilir bir başarı elde etmelerine de katkıda bulunuyoruz.

İletişim

+90 555 888 15 98

İlbade Mah. 129. Sk No:15/6 Merkezefedi-Denizli

info@makrocert.com

SEDEX NEDİR, NASIL ALINIR?

Çalışma koşullarını iyileştirmek günümüzün üzerine düşülen konularından biridir.  Sanayi devrimi sonrasında giderek zorlaşan çalışma şartları kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz etkilemiş, sağlıklarının bozulmasına neden olmuştur.  Üretimin yanı sıra çalışanların daha insancıl şartlarda çalışması, insan değerinin yüceltilmesi adına tüm ülkelerde yapılan çalışmalar belli standartların oluşmasına neden olmuştur.  Sedex, küresel tedarik zincirinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına hizmet veren ahlaki ticaret hizmet sağlayıcılarından biridir. Tamamen etik ticaret amacını güden bu organizasyon kesinlikle kar amacı gütmemektedir. 

Sorumlu tedarik alanında faaliyet sunan SEDEX, 15 yılı aşkın hizmet veren bir firma olup 35 sektörde 180 ülkede 60 binden fazla üyesi bulunmaktadır. Sidney, Tokyo, Şangay, Chile, Gurugram, ve Londra’da ofisleri bulunan SEDEX,  Etik Ticaret Girişimi ve Birleşmiş Milletler ile birlikte ortak çalışır. Şirketlerin sosyal  ve çevresel performanslarını daha iyi yönetmelerini sağlarken, zincirlerinde bulunan çalışanları korumak maksadıyla  birlikte çalışır.

SEDEX  belgesi organizasyona üye olan, üyelik kapsamında üzerine düşenleri yaptığına dair verilen belgedir. Bu belgeyi alabilmek için SMETA kriterleriyle birlikte üç adım takip edilmelidir.  

  1. Öz değerlendirme formu
  2. Denetim alanı oluşturulması 
  3. Raporlama 

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir