Makrocert, işletmelerin kalite, çevre ve iş güvenliği standartlarını en üst seviyeye taşımak için ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, ISO 27001 gibi sistem belgelendirmelerinin yanı sıra, Makineer için 2006/42/AT Makine Emniyet Yönetmeliği, 2016/426/AB Gaz Yakan Cihazlar Yönetmeliği, 2014/35/AB Belirli Gerilim Sınırları İçerisinde Çalışan Ekipmanlar (LVD Yönetmeliği), 2014/30/AB Elektro Manyetik Uyumluluk gibi kritik alanlarda da CE İşaretlemesi ve CE Belgelendirilmesinde kapsamlı çözümler sunuyor. Makrocert, Her projeye özgün bir yaklaşımla, sadece belge vermekle kalmıyor, aynı zamanda işletmelerin sürdürülebilir bir başarı elde etmelerine de katkıda bulunuyoruz.

İletişim

+90 555 888 15 98

İlbade Mah. 129. Sk No:15/6 Merkezefedi-Denizli

info@makrocert.com

ISO 14001 NEDİR?

ISO 14001:2015; ürünün, hammaddeden başlayıp nihai ürün haline getirilerek müşterilere sunulmasına kadar geçen sürecin her aşamasında çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin gerekli muayeneler ve önlemler ile kontrol altına alınarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesini sağlayan bir istemin kurulmasını tarif eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu tarafından yayınlanmış olan standartlar serisidir.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, organizasyonların çevre politikalarını ve hedeflerini belirlemelerine, yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlamalarına ve çevre performansının izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi temeline dayanır. ISO 14001, organizasyonların faaliyetlerini, ürünlerini ve hizmetlerini kapsar, tedarik zincirinin her aşamasını içerir.

ISO 14001 sertifikası almak, işletmeler için sadece çevresel performanslarını yönetmekle kalmaz, aynı zamanda kurumsal itibarlarını güçlendirir ve rekabet avantajı sağlar. Dolayısıyla, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, işletmelere çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirme ve küresel düzeyde çevresel etkilerini azaltma yolunda önemli bir adım sağlar.

ISO 14001 BELGESİ ALMANIN FAYDALARI

ISO 14001 çevre yönetim sistemi standardının uygulanması, çevresel performansın sürekli olarak iyileştirilmesi, yasal uyumluluğun sağlanması, maliyet tasarrufu, müşteri ve itibar kazanımı, iş sürekliliği ve risk azaltma, çalışan katılımı ve motivasyon ile rekabet avantajı gibi faydaları bulunur. ISO 14001, işletmenin çevresel sorumluluklarını yerine getirdiğini göstererek müşteri güvenini kazanırken, çevre dostu uygulamalar işletmeleri rekabet avantajı elde etmelerini sağlar ve iş süreçlerinde verimliliği artırır. ISO 14001:2015 ile işletmelerin çevresel etkileri azaltırken aynı zamanda ekonomik ve toplumsal fayda sağlamalarına olanak tanır.

ISO 14001 BELGESİ NASIL ALINIR?

ISO 14001 Sertifikası almak için firma öncelikli olarak ISO 14001 Standartının şartlarını ve gerekliliklerini uygulamayı taahhüt etmelidir.

ISO 14001 Standartlarına uygun denetim ve Kalite Yönetim Sistemi firmada kurulduktan sonra, firmanın sertifika denetimi için bir belgelendirme kuruluşuna başvuru yapması gerekmektedir. 

1- Belgelendirme Başvurusu: Bu aşamada firmalardan gelen başvuru evraklarının alınması sağlanır. Belgelendirmesi için başvurular, Başvuru Formu ile şahsen veya elektronik ortamda (faks, e-mail veya elden) alınır.

2- Başvuru yapan firma;

  1. a) İstenen belgelendirme kapsamını belirlenerek, kapsam sorgusu yapılır ve kapsam uygunluğu tayin edilir.

b)Başvuru yapan müşteri kuruluşla ilgili detaylı bilgi; kuruluşun adı, saha/sahaların adresi/adresleri, prosesleri ve işlemleri, insan ve teknik kaynakları, fonksiyonları, ilişkileri ve ilgili herhangi bir yasal kısıtlama dahil belgelendirme programında istendiği şekilde bilgiler talep edilir.

c)Şartlara uygunluğu etkileyecek, belgelendirilecek firma kuruluş tarafından kullanılan kuruluş dışında yaptırılan proseslerin belirlenmesi yapılır.

d)Başvuru yapan kuruluşun belgelendirme istediği standartlar veya diğer şartlar belirlenir.

Başvuru aşamasında kuruluştan, aşağıda belirtilen evraklar istenir:

1-Firmaya ait imza sirküleri veya imza beyanı

2-Ticaret Sicil Gazetesi

3-Oda Faaliyet Belgesi

4- İşletme Kayıt belgesi( ISO22000 için)

5-Vergi Levhası

6-ISO 14001 Başvuru Formu

Başvuru İşlemleri:

  • Tüm evraklar tamamlanıp, kapsam uygunluğu sağlandıktan sonra firma kontrolü yapılarak firmanın dökümantasyonu ve kalite yönetim sistemi incelenir Bu inceleme işlemi 2 aşamalı denetimle sağlanır
  • Aşama denetim sırasında firmanın dokümantasyon sistemi incelenir 2.Aşama denetiminde ise firmanın kalite yönetim sistemi kontrol edilir.
  • Doküman ve kalite yönetim sisteminin belgelendirme yapılacak yönetim sisteminin standardına uygun olduğunun objektif deliller ile kanıtlanması gerekmektedir.
  • Denetim esnasında döküman kontrolü yapılarak denetim evrakları düzenlenir ve firmadan objektif deliller talep edilir.
  • Varsa majör ve minör uygunsuzluk veya hataların düzenlemesi yapılır.
  • Yapılan denetim sonrasında hatalar ve uygunsuzluklar giderildikten sonra belgelendirme komitesi tarafından bir karar verilir ve firmanın sertifikaya hak kazanıp kazanamayacağı belirlenir.
  • Firmada uygunsuzluklar belirtilen süre içerisinde tamamlanmış ve kalite yönetim sistemi etkin olarak kullanılabiliyorsa firmalar sertifika almaya hak kazanır.
  • Uygun görülen sertifikalar için belge taslağı oluşturularak firma onayı alındıktan sonra belge basımı gerçekleştirilir.

 

Makro Cert olarak çevre yönetimine verdiğimiz önemi ve sürekli iyileştirme çabalarımızı sürdürüyoruz. ISO 14001 Sertifikası almak için bizimle iletişime geçin.