İZMİR KOSHER Belgesi

21 Ekim 2022

KOSHER NEDİR ?

KOSHER, İbranice’de uygun anlamına gelmektedir. KOSHER sertifikası ise firmanın üretmiş olduğu ürünlerin Musevi dini kurallarını referans alarak İsrail-Kudüs Baş Hahamlığı tarafından akredite edilmiş bir kurum tarafından denetlenmesi ve bunun sonucunda ürünlerin Musevi kurallarına uygunluğunun belgelendirilmesidir. Bu sertifikalandırma süreci içerisinde Ürünlerin etken maddeleri, ürünlerin üretiminde kullanılan ekipman, malzemeler, üretim yöntemi ve ürünlerin içerikleri gibi farklı ölçütler sertifikalandırma sürecini belirlemektedir. Ürünlerin bu kurallara uygun olması durumunda İsrail-Kudüs Baş Hahamlığı tarafından onaylanan bir sertifika ile birlikte ürünlerin Musevi dinine mensup insanların rahatça kullanabileceği belirtilmektedir.

 

KOSHER SERTİFİKASININ KULLANIM ALANLARI

KOSHER sertifikası Uluslararası alanda kabul edilmiş bir sertifika olduğu için sadece Musevilere ait bir belge değil birçok etnik gruba hitap eden sertifikadır, Musevilik dinine mensup kişilerinde Müslümanlarla birbirine çok benzer kuralları olduğu için KOSHER sertifikalı bir ürünü Müslümanlarda kullanabilmektedir. Buna ek olarak vejetaryenler, veganlar, Hindular, Hristiyanlar gibi birçok etnik grupta KOSHER Sertifikalı ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilmektedir. Bu sebepten dolayı özellikle yurtdışı ihracat işlemlerinde KOSHER Sertifikası çok önemli bir belirleyici unsur olup firmalar tarafından talep edilmektedir. Ayrıca KOSHER Sertifikasına sahip markaların kalite ve marka değerlerini arttırdığı kanıtlanmış bir gerçektir.

 

KOSHER BELGELENDİRME SÜRECİ NASIL İLERLEMEKTEDİR?

KOSHER Sertifikası bir ürün sertifikası olduğu için talep edilen ürünlerin içerikleri, üretim yöntemine göre süreç içerisinde farklılıklar göstermektedir.  Bunun için sertifikalandırma süreci başlangıcında sizden ürün içeriklerinin belirtildiği bir başvuru formu ve ilgili ürünler için iş akış şeması talep edilmektedir, İletmiş olduğunuz bilgilere istinaden Bir haham denetiminin yapılıp yapılamayacağı ve ürünlerin KOSHER sistemine uygun olup olmayacağı kontrol edilmektedir, ürünler ve üretim şekliyle ilgili bir uygunsuzluk olmaması durumunda ise ürünleriniz İsrail-Kudüs Baş Hahamlığı tarafından akredite edilmiş bir kuruluş tarafından onaylanır ve KOSHER Sertifikası tarafınıza teslim edilir. Sertifikanız veren kuruluşu ise İsrail-Kudüs Baş Hahamlığının yayınlamış olduğu liste içerisinden kontrol edebilir ve bu sayede sertifikanızın doğruluğunu kanıtlamış olursunuz.

 

KOSHER SERTİFİKASININ FAYDALARI

KOSHER Sertifikası uluslararası alanda kabul edilmiş bir sertifika olduğu için özellikle yurtdışı pazarında ürünlerinizin ve firmanızın güvenilirliğini tescilleyerek sizi rakiplerinize karşı bir adım öne geçirmektedir. Son kullanıcının ürünlerinizi güvenle tüketmesini sağlayan bu sertifika ile birlikte ürünleriniz yurtdışında daha fazla pazar imkanına sahip olacak ve buna istinaden daha fazla talep edilecektir. KOSHER Sertifikası ile birlikte marka değeriniz ve ürün kaliteniz artmış olacak sektörünüzdeki diğer firmalardan bir adım öne geçmiş olacaksınız.

 

 KOSHER SERTİFİKALANDIRMA SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

KOSHER Sertifikasını alırken belgeyi alacağınız kurumun İsrail-Kudüs Baş Hahamlığı tarafından akredite olmuş ve dolayısı ile verdiği sertifikanın uluslararası olarak denkliği ve geçerliliği olup olmadığıdır. Bu önemli detayı kontrol etmenin tek yolu KOSHER Belgesi için görüştüğü ve teklif aldığı kurumun, İsrail-Kudüs Baş Hahamlığı resmi sitesinden yayınlanan ve sürekli online olarak güncel tutulan “Akredite Olmuş Tam Yetkili Kurumlar Listesi” nde yer alıp, almadığını online olarak kontrol etmektir.

Whatsapp'dan Yazabilirsiniz.