ISO BELGESİ

28 Eylül 2022
ISO BELGESİ

ISO BELGESİ NEDİR?

İSO, İsviçre merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Bu kuruluş uluslararası arenada uzmanlar tarafından da kabul gören standartlar yayınlamakta ve bu standartları kamuoyuna duyurmaktadır. Uluslararası arenada İSO kuruluşunun bu standartları kaliteyi temsil etmektedir. Avrupada ve Dünya çapında tanınan bu standartlar müşteri ve üretici arasındaki karşılıklı güven-güven durumunu kanıtlar bir niteliktedir. Bu yüzden bu standartlar büyük ya da küçük çaplı birçok firmanın ve işletmenin ihtiyacı olan düzenlemeleri sağlamakta ve onları geleceğe dair daha büyük adımlar atmalarında desteklemektedir. Hem müşteri hem de üretici arasında karşılıklı bir güven durumunu besleyen İSO standartları temel olarak sizin ve işyerinizin kalitesini ve kurumsallığını da temsil eder.

ISO BELGELERİNİN FAYDALARI

ü  Belge sayesinde, hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet şansınız artarak rakiplerinize göre daha avantajlı duruma gelirsiniz.

ü  Belgenin yaptırımlarına uyarken, kuruluşunuzun veya firmanızın yönetim standartlarının oluşmaya başladığını ve kurumsallaşmayı gerçekleştirdiğinizi görürsünüz.

ü  Belge sayesinde müşterilerinizi iyi anlar, onlarla aynı dilden konuşmaya başlayarak müşteri odaklı bir firma haline gelir. Bu da pazar payınızı arttırmanızda önemli rol oynar.

ü  Kuruluşun faaliyetleri, kişilerin ellerinden çıkarak daha bağımsız ve profesyonel bir yönetime kavuşur.

ü  Kalite belgesinin standartlarına uyarak, kalitesiz ve hatalı mallardan doğan zararlarla daha nazir karşılaşarak, maddi fayda sağlar.

ü  Tedarikçiler ile daha iyi ilişkiler kurmayı sağlar.

ü  Dünya ülkeleri ile entegre olmaya yardımcı olur.

ü  ISO 9001 Belgesi sahibi kurum güvenilirlik kazanmaktadır.

ü  ISO 9001 Belgesinin belirli aralıklarla güncellenmesi, kuruluşun da kendisini güncelleyerek kalitesini artırmasını sağlamaktadır.

Whatsapp'dan Yazabilirsiniz.